Vietimme alkuviikosta pari päivää mökillä jälkitreenien parissa. Tiistai iltana tehty jälki, ensimmäinen sitten leirin, (mittaa 120 askelta) meni aika harakoille. Pinjalla oli intoa aivan liikaa enkä malttanut rauhoitella sitä tarpeeksi ennen lähtöä. Takajalat osuivat hädin tuskin lainkaan maahan, kun koira kauhoi koko voimallaan eteenpäin. Makkaratkin jäivät aivan loppua lukuunottamatta peltoon. Yritin olla tiukkana enkä päästänyt neitiä etenemään ennen kuin askel oli tarkistettu, vaikkei syöminen kiinnostanutkaan. Huonosti nukuttua yötä seurasi ehkä elämäni kaamein herätys: Pinja oli karannut yöllä makkarista, pistänyt uusiksi mökin koko sisustuksen (onneksi tuhosi vain minun tavaroita) ja kulauttanut jätevedellä alas arvoitukseksi jääneen määrän särkylääkkeitä, e-pillereitä ja kahvinporoja. Varsinaiselta myrkytykseltä onneksi säästyttiin.
Pinja vaikutti naposteluistaan huolimatta siinä määrin normaalilta, että ajoimme melko aamusta toisen jäljen, tällä kertaa mittaa 150 askelta. Vauhtia alkoi jo olla vähän niukemmin ja häntäkin malttoi hetkellisesti laskeutua alas. Viimeinen kolmannes oli taas ehdottomasti onnituneinen pätkä. Illalla teimme vielä kolmannen jäljen, 170 askeleen pituisen. Panostin viimeisen päälle koiran rauhoitteluun ennen jälkeä ja työ tuotti tulosta. Pinja keskittyi alusta asti hienosti, häntä ei kohonnut lainkaan selkälinjan yläpuolelle vaan osoitti lähes koko ajan maata kohti. Olin niin tyytyväinen koiraan, että päätin jättää seuraavaksi aamuksi suunnitellun viimeisen treenin kokonaan väliin.

Lauantaina palasimme parin päivän levon jälkeen taas mökille kassit täynnä makkaroita ja kameroilla varustautuneina. Tarkoitus oli saada kunnon videokuvaa jälkitreenistä. Tuskin oli tavarat autosta purettu, kun Pinja juoksi täydellä vauhdilla päin ja törmäsi oikeaan polveeni. Jäljet jäi tekemättä ja jalka meni pakettiin. Sekä jälki että leikkitreenit ovat nyt hetkisen tauolla, kunnes saan jalan taas toimimaan. Nyt on kai sitten se korkea aika yrittää opettaa niitä tottisliikkeitä, joista olen pitkään yrittänyt luistaa...